Üdvözöljük a Minőségi-Aszfaltozás weboldalán!
Ha bármilyen kérdése lenne, keressen bennünket!

Mart Aszfalt

A mart aszfalt egy sötétszürke színű, száraz állagú bitumenes kőzúzalékból álló anyag, melyet útépítés során használnak.

Ezt a típusú aszfaltot úgy kapjuk, hogy a friss aszfaltozás előtt álló közutak, aszfaltutak vagy autópályák elhasználódott, felsőbb aszfaltrétegeit marógéppel eltávolítják.

Mart aszfaltozás esetén ledarálják a felmart aszfaltot kis finomságúra majd úthengerrel leterítik. A munka végő fázisa pedig az emúlziós permetezés.

Hol érdemes a mart aszfaltozást alkalmazni?

A mart aszfalt kiválóan alkalmas útépítési illetve térburkolási célra egyaránt.

Ideális:

 • szilárd burkolat nélküli utakhoz
 • kis forgalmú utakhoz
 • mezőgazdasági utakhoz
 • nyaraló vagy hétvégi telekhez vezető bekötő utakhoz
 • parkolókhoz
 • útalakként való felhasználáshoz

mart aszfaltozás

Melyek mart aszfalt a legnagyobb előnyei?

 • azonnal felhasználható
 • a munkálatokat gyorsan el lehet vele végezni
 • teherbíró
 • por és sármentes
 • megfelelő területen történő felhasználása esetén időtálló
 • rendkívül OLCSÓ

Mikor érdemes hozzálátni a munkálatokhoz?

A legcélszerűbb a munkálatokat meleg időjárás alkalmával elvégezni, amikor magas a hőmérséklet.

A meleg hőmérséklet nagy szerepet játszik a mart aszfalt végleges formájának elérésében. A munka végeztével elindul az úgynevezett elaszfaltosodás folyamata, mely azt jeletni, hogy a mart aszfaltban található bitumenes zúzottkövek a magas hőmérséklet hatására összeolvadnak.

Hogyan zajlik a mart aszfalt beépítése?

1. Elsősorban meg kell győzödnünk arról, a munka megkezdése előtt, hogy a felület mellyel dolgozunk stabil és tömör felület legyen – tehát ahhoz, hogy tartósan sík és időtálló utat kapjunk nékülözhetetlen egy betonozott vagy kőzúzalékból készült alapréteg

2. A használni kínánt terület esetében számba kell vennünk, hogy mekkora járműforgalom fogja terhelni az utat. Ennek fényében meghatározzuk, hogy hány centiméter vastagságban kell leteríteni a mart aszfaltot.

3. A következő lépés az aszfalt precíz elterítése mely történhet gépi segítséggel vagy kézi erővel is

4. Ezt követően a műveletet egy vibrációs úthenger használatával zárjuk, melynek segítségével tömörítjük a mart aszfaltot

5. Ha ellenálló és időtálló burkolatot szeretnénk, akkor mindenképpen fontos a felületzárás: a fent említett munkafolyamatok zárásaképp egy bitumenes ragasztó anyaggal itatjuk be a felületet, mely beszivárog a mart aszfaltba és megragad annak felületén. Ezt követően apró kavicsokat szórunk a felületre, melyek beleragadnak az aszfaltba és betömik az apróbb réseket. Ezzel az emulziós permetezéssel növelhetjük az aszfalt élettartamát, továbbá lecsökkenthetjük az elaszfaltosodás időtartamát is!

Fontos tudnivalók:

A mart aszfaltot rendkívül olcsó ára igazán versenyképessé teszi a többi aszfaltburkolathoz képest. Azonban fontos, hogy tisztában legyen azzal, hogy ennek fényében sem esztétikaliag, sem minőségben, sem pedig tartósságban sem összehasonlítható a meleg aszfaltból készült burkolattal. Ezért fontos, hogy olyan területek burkolására használja ezt a típusú aszfaltot, amelyekhez elegendő ez a minőség is.

Mart Aszfalt

Mart Aszfalt

Szeretné tudni mivel terítjük az aszfaltot? Tudjon meg mindent az úthengerről!

Amennyiben érdeklik a mart aszfaltozás részletei is, vegye fel velünk a kapcsolatot!

További szolgáltatásaink:

Aszfaltozás | Kátyúzás

© 2022 Minosegi-Aszfaltozas.hu