Üdvözöljük a Minőségi-Aszfaltozás weboldalán!
Ha bármilyen kérdése lenne, keressen bennünket!

Kátyúzás

A kátyú a hőmérséklet ingadozás, a sok csapadék illetve a fagyás és olvadás miatt alakul ki.

Ilyen esetekben apró repedések keletkeznek az aszfaltban, majd az idő múlásával ezekbe a repedésekbe fagyott víz kerül, mely tágulást eredményezve további károsodásokat okoz az aszfaltban.

Ezeket a hibákat a legcélszerűbb kátyúzással orvosolni. A kátyúzásnak különböző technikái ismertek. Mindegyiknek megvan a maga előnye és felhasználási formája, illetve áruk is nagyban különbözik.

Kátyúzás

Alkalmazott Technikák:

  • Szélvágás:

A szélvágás alkalmazása a kátyúzási módszerek egyik legtartósabb formája. Ebben az esetben a sérült, megrongálódott darabot eltávolítják az aszfaltból. Ennek helyére ezután képlékeny aszfaltot öntenek, mely nem tud a kivágott területen kívül túlterülni.

  •  Ideiglenes kátyúzás:

Ahogyan a módszer neve is mutatja, ez a technika ideiglenes megoldást nyújt a kátyúra, ugyanis nem olyan tartós, mint a szélvágás. Ebben az esetben mindenféle vágás és bontás nélkül az adott kátyút kitakarítják, majd a hibás útfelületen egy-egy aszfalt folt kerül elterítésre.

  • Kátyúzás hideg aszfalttal:

Ennél a módszernél a kátyú szegélyét körfűrész segítségével bevágják, majd kitisztítják azt. Ezt követőek a hideg kátyúzáshoz használt keveréket adott centiméter vastagságban szétterítik és eldolgozzák.

A munka menete:

1. Kátyú megtisztítása
2. A kiválasztott technika esetében használatos alapanyag összekeverése
3. Anyag bedolgozása a megtisztított kátyúba
4. Elsimítás
5. Tisztítás

Kátyúzás

További szolgáltatásaink:

Aszfaltozás

© 2022 Minosegi-Aszfaltozas.hu