Üdvözöljük a Minőségi-Aszfaltozás weboldalán!
Ha bármilyen kérdése lenne, keressen bennünket!

Archive: Posts

Hogyan történik a hideg aszfaltozás menete?

Az aszfalt egy speciális főként útburkolásra használt anyag, amit a városrendezésben is gyakran alkalmaznak egyedi felületek megalkotása érdekében. Az összetevő egy a természetben is előforduló szénhidrogén kőzet.

A bitumen kötőanyagot, speciális ipari eljárással keverik össze természetes és mesterséges adalékokkal, zúzott kövekkel, mészkő lisztel, homokkal. Így születik meg az egyedi kepeségekkel rendelkező burkolóanyag. Többféle céllal és körülmények között történhet meg ezeknek a termékeknek a felhasználása.

A hideg aszfaltozás menete lépésenként

Összetételét tekintve a természetesen zúzott kő és az aszfalt kötőanyag keverékéről van szó, amit némi előkészítést követően, hidegen azonnal fel lehet használni még a téli időszakban is. Általában kátyúk kiegyengetésére alkalmazzák. A hideg aszfaltozás menete a következő:

  1. A sérült rész széleinek a bevágása körfűrésszel.
  2. A hibás részt el kell távolítani, majd alapos tisztítást végezni. Az esetlegesen felgyűlt vizet söpréssel muszáj eltávolítani, majd kiszárítani a felületet.
  3. A keverék szétterítése és elegyengetése. Maximálisan 3-6 centiméter vastagságban. Amennyiben ennél mélyebb a javítandó felület, akkor több rétegben történhet meg a terítés és bedolgozás.
  4. Téli szezonban érdemes a keveréket temperált raktárban tárolni, majd felhasználás előtt kis mértékben felmelegíteni.
  5. A megfelelő vastagságban elterített anyagot tömöríteni kell, ami vibrációs talppal, kézi döndülővel, száraz kivitelezés mellett történik.

A fentebb említett lépések után, már készen is van a javítás. A felület nem tapad a cipő talpára, de a kocsik kerekére sem, így azonnal ráengedhető a forgalom. A folyamatos erőhatás következtében csak folytatódik a tömörödés és ezzel erősebbé válik az elegy.

Kiforrott technika a hideg aszfaltozás

A jól bevált technológia révén egy időleges vagy akár végleges eredményt kapunk, annak függvényében, hogy mekkora terhelést kap az adott felület. Cégünk profi szakemberekkel, minőségi alapanyagokkal és speciális gépekkel rendelkezik, aminek következtében az eredmény nem hagy kívánni valót maga után. Minden munkánkra 5 éves jótállást vállalunk és megfizethető áron dolgozunk. Keressen bennünket bizalommal és a minőségi aszfaltozás garantált.    

© 2022 Minosegi-Aszfaltozas.hu