Üdvözöljük a Minőségi-Aszfaltozás weboldalán!
Ha bármilyen kérdése lenne, keressen bennünket!

Archive: Posts

Az Aszfaltozas Menete Lepesrol Lepesre 1

Az aszfaltozás menete lépésről lépésre

Aszfaltnak a természetből nyert földi szurokból, azaz bitumenből ipari feldolgozás után nyert anyagot nevezzük, ami nagyon sokféle célra felhasználható.

Főként a városrendezés, városszépítés során alkalmazzuk, ugyanis nagyon szép, egyenletes kinézetű és terhelhető utakat lehet készíteni a felhasználásával.

Az aszfaltozás menete minden alkalommal a munkaterület pontos felmérésével kezdődik.

Ekkor kalkulációt készítünk, ennek megfelelően adunk árajánlatot a megrendelőnek.

Ha sikerül megállapodni az anyagiakban, akkor beszerezzük a szükséges alapanyagokat, és a helyszínre megyünk a munkagépekkel, eszközökkel.

Első körben előkészítjük, megtisztítjuk, lesimítjuk a területet, amennyiben szükséges, akkor elvégezzük a talajmunkát. A folyamat második lépése a speciális ragasztó emulzió felvitele, az aszfaltozandó területre való permetezése.

A kötőanyagot alaposan elegyengetjük a tökéletes végeredmény érdekében.

Ezt követően már csak az aszfalt kiterítése van hátra, amit a terület adottságainak figyelembevételével gépekkel vagy pedig kézzel végzünk.

Ezek után már csak a leterített aszfalt tömörítése van hátra.

Az aszfaltozás menete az alkalmazott technika és a kívánt végeredmény függvényében változhat.

A tömör aszfaltbeton, az érdesített homokaszfalt, az öntött aszfaltburkolat, az ún. drénaszfalt és a felületi aszfaltbevonat is másképp készül.

Az aszfaltozás menete a terep rendezésével, megtisztításával zárul.

Csak akkor jövünk el a helyszínről, ha mindent elrendezünk és szép, tiszta környezetben adhatjuk át a területet a megrendelőnek.

© 2022 Minosegi-Aszfaltozas.hu